بسیاری از افرادی که قصد شرکت در آزمون آیلتس را دارند، از فاکتور‌های مربوط به حداقل نمره دریافتی در این آزمون اطلاعی ندارند. در صورتی که در آزمون آیلتس برای دریافت شغل، اقامت، زندگی و یا تحصیل در یک دانشگاه معتبر شرکت می‌کنید، نمره دریافتی نسبت به فاکتور‌های مختلفی بستگی خواهد داشت. در ادامه به نحوه نمره دهی آزمون آیلتس و معیارهای ارزیابی مهارت‌های این آزمون خواهیم پرداخت.

نحوه نمره دهی آزمون آیلتس چگونه است؟

هر چهار بخش آیلتس شامل نمره‌ای بین صفر تا ۹ خواهد بود. بنابراین هر کدام از مهارت‌های افراد حاضر در این آزمون نمره مجزایی خواهند داشت. بالاترین نمره در این آزمون ۹ است که کسب آن ممکن است برای بسیاری از افراد دشوار باشد. نمره Overall در این آزمون از میانگین ۴ نمره مهارت‌های مختلف Listening، Reading، Writing و Speaking مشخص خواهد شد. منظور از نمره مطلوب در آزمون آیلتس با توجه به هدف از شرکت در آن، تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال برخی از دانشگاه‌ها حداقل نمره آیلتس را برای پذیرش قبول می‌کنند و ممکن است حتی با دریافت نمره 6.5 نیز بتوانید در این دانشگاه‌ها تحصیل کنید. بنابراین پیش از اقدام برای شرکت در آزمون باید از حداقل امتیاز مورد نیاز با توجه به هدف مطلع شوید.

نحوه نمره دهی آزمون آیلتس در بخش اسپیکینگ

نمره آیلتس در این مهارت از طریق ۴ معیار سنجیده شده و هر کدام می‌توانند یک چهارم از کل نمره این بخش را شامل شوند. معیار‌هایی از قبیل روانی و سلیس بودن صحبت، مکالمه در محدوده زمانبندی بدون مکث و تردید، توانایی درک صحبت‌های فرد ممتحن و مکالمه بدون بازگشت و تصحیح خطا، همگی برای ارزیابی این مهارت مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین به کارگیری دامنه لغات، عدم استفاده از کلمات معمول و عدم خطا در انتخاب کلمات درست نیز مورد ارزیابی خواهد بود به کارگیری گرامر صحیح و ساختار‌های دستوری نیز باید به دقت انجام شود. هر کدام از معیار‌های گفته شده ه یک اندازه نمره داشته و میانگین آن‌ها می‌تواند بیان‌کننده نمره نهایی در این بخش باشد.

نحوه نمره دهی و معیار‌های ارزیابی رایتینگ

نحوه نمره دهی آزمون آیلتس در بخش رایتینگ نیز با توجه به پاسخ دهی افراد به دو تسک داده شده خواهد بود. تعداد کلمات مورد استفاده برای تسک اول ۱۵۰ کلمه بوده و در تسک دوم باید ۲۵۰ کلمه مورد استفاده قرار بگیرد. در این بخش نیز پاسخگویی درست و کامل به هر دو تسک بسیار اهمیت دارد. ارائه یک نگاه کلی با اطلاعات صحیح در تسک اول همراه با مشخص کردن ویژگی‌های کلیدی و مراحل موضوعی می‌تواند بیشترین نمره را به ارمغان بیاورد.

پاسخ‌دهی به تمامی پرسش‌ها در تسک دوم و بیان واضح نقطه نظرات، همراه با اعلام یک نتیجه‌گیری نیز اهمیت زیادی دارد. البته باید در نظر گرفت سؤالات بخش آزمون آکادمیک از جنرال تخصصی‌تر است. هر چهار معیار در بخش رایتینگ از قبیل پاسخگویی به تمامی سؤالات، انسجام و پیوستگی در پاسخ‌ها، استفاده از منابع واژگانی مناسب و دقت گرامری ۲۵ درصد از نمره هر بخش را به خود اختصاص می‌دهند.

نحوه نمره دهی در بخش لیسنینگ آیلتس

نمره دریافتی در مهارت لیسنینگ به تعداد سؤالات پاسخ داده بستگی دارد. در صورتی که بتوانید به تمامی پرسش‌ها به طور صحیح پاسخ دهید، می‌توانید نمره نهایی این مهارت یعنی ۹ را دریافت کنید. بخش لیسنینگ در آزمون آیلتس نمره منفی نداشته و نمره دهی آن تنها بر اساس تعداد پاسخ‌های صحیح محاسبه خواهد شد. هر یک الی دو پاسخ نادرست می‌تواند حدود 0.5 نمره از شما کسر کند. به عنوان مثال در صورتی که به ۳۸ الی ۳۹ سال پاسخ درست بدهید، نمره این بخش شما 8.5 خواهد شد.

پاسخ درست ۳۵ الی ۳۷ سوال نمره کلی را ۸ و پاسخ دهی به ۳۳ الی ۳۴ سؤال به شکل درست نمره کلی را به 7.5 کاهش می‌دهد. البته نحوه نمره دهی آزمون آیلتس در این بخش ممکن است در آزمون‌های جنرال و آکادمیک کمی متفاوت باشد.

نمره دهی بخش ریدینگ در آزمون آیلتس

در این قسمت پاسخگویی به سؤال‌ها در ۶۰ دقیقه انجام شده و نحوه نمره دهی آن برای آزمون آکادمیک و جنرال با یکدیگر متفاوت است. این بخش از آزمون نیز دارای نمرات منفی نبوده و میزان پاسخ‌های صحیح می‌تواند نمره نهایی مهارت این بخش را مشخص کند.

 

نحوه گرد کردن نمره نهایی در آیلتس

کلیه متقاضیان در این آزمون پس از پشت سر گذاشتن آن یک نوع نمره Band Score یا نمره آیلتس به همراه ۴ نمره مربوط به چهار مهارت را کسب خواهند کرد. البته ابتدا میانگین چهار مهارت محاسبه می‌شود. اغلب میانگین نمرات تا نیم نمره رو به بالا رند خواهد شد. به عنوان مثال اگر میانگین نمرات مربوط به مهارت‌ها در این آزمون 7.25 باشد نمره آیلتس 7.5 محاسبه می‌شود. اگر این میانگین 3.87 باشد به سمت عدد بزرگتر یعنی ۴ رند شده و نمره نهایی ۴ خواهد بود. بنابراین در صورتی که نمره آیلتس که شامل میانگین کل نمرات در چهار بخش است یک عدد اعشار باشد به همان صورت ارائه نشده و به بالاتر از عدد خود یا پایین‌تر رند خواهد شد.

نمرات آیلتس چه سطحی را نشان می‌دهند؟| نحوه نمره دهی آزمون آیلتس

اگرچه نمرات آیلتس بین ۱ تا ۹ محاسبه می‌شود، اما در این سیستم هر کدام از این نمرات نشان دهنده سطح فرد متقاضی و میزان آشنایی آن با زبان انگلیسی خواهد بود. به عنوان مثال افرادی که نمره یک یا کمترین نمره را در آزمون آیلتس کسب کنند، در واقع بدون توانایی زبانی بوده و هیچ مهارتی را در این زمینه ندارند. کسب نمره ۲ در این آزمون با توجه به نحوه نمره دهی آزمون آیلتس، نشان می‌دهد که فرد تنها توانایی بیان جملات ساده و ابتدایی را خواهد داشت.

نمره ۳ در آزمون آیلتس نشان می‌دهد که زبان‌آموز می‌تواند در موقعیت‌های ساده به شکل کلی و نه به صورت جزئی مسائل را درک کرده و در مورد آن صحبت کند. نمره ۴ نشان دهنده توانایی درک موضوعات زندگی روزمره به شکل ابتدایی توسط آزمون دهنده است. در نمره ۵، آزمون دهنده توانایی برقراری ارتباط با دیگران را داشته و در نمره ۶ فرد در برقراری این ارتباط هیچ مشکلی ندارد. نمرات ۸ و ۹ در آزمون آیلتس به عنوان بهترین نمرات و کامل‌ترین نمره شناخته شده و نشان می‌دهد که دریافت‌کننده این نمره می‌تواند به عنوان یک متخصص در زبان انگلیسی به شمار رود. برای دریافت نمره بالا در آزمون آیلتس و دریافت آموزش‌های تخصصی می‌توان از دوره آفلاین اصطلاحات کاربردی آیلتس بهره برد. این دوره شامل درس‌های مهم و پرتکرار آیلتس بوده و می‌تواند یادگیری را تثبیت کند.